top of page
MATERIAL

Edinstvena kombincija - najboljše iz obeh svetov

 

 

MODROnatura postavlja nova merila na področju gradnje teras: zaradi tehničnega napredka je okolju prijazen, ponuja najvišjo kakovost, plemenite površine in številne možnosti snovanja.


Podnice MODROnatura se proizvajajo v najsodobnejših in

svetovno edinstvenih proizvodnih obratih, vsebujejo pa do

75 % naravnih vlaken. Lesna vlakna izvirajo iz trajnostno

upravljanih gozdnih sestojev, ki so bili certificirani po

transparentnem in neodvisnem sistemu za zagotavljanje
trajnostnega gospodarjenja z gozdovi in imajo certifi kat PEFC. Certifikat PEFC po vsem svetu velja kot "TÜV za gozdove". Celoten proces izdelave – od surovine do pripravljenega končnega izdelka – je certificiran in ga
nadzorujejo neodvisni izvedenci. V patentiranem proizvodnem postopku se okolju prijazna veziva, aditivi
in naravna vlakna združujejo v vzdržljiv lesno-polimerni material MODROnatura. Naravna vlakna v tem postopku ohranijo svojo izjemno trpežnost. Material ohranja vse lastnosti lesa kot surovine, ima pa tudi številne druge prednosti. Sestavni deli ne vsebujejo PVC-ja in se lahko ponovno uporabijo v procesu recikliranja.

Ekološko - les samo iz obnovljivih virov
Recikliranje - stare paneli MODROnatura so ponovno uporabljeni v proizvodnem procesu MODROnatura

Brez vzdrževanja - obnavljanje površine ni potrebno

 

Les iz 100 % trajnostnih gozdnih gospodarstev

 

Brez PVC-ja

 

Zelo odporne na glive in insekte

 

Zelo trda in krtačena površina ne drsi

 

Ni nevarnosti poškodb zaradi iveri

 

Prebarvane v globino

 

Barve so obstojne in ne sivijo zaradi UV-sevanja

 

Masivna deska brez votlin, s skritim pritrjevanjem

 

Presenetljivo tanka – osupljiva nosilnost

Sprehodite se bosi

 


MODROnatura podnice združujejo pozitivne lastnosti lesa z znanjem s področja sodobnih raziskav polimerov. Kakšen je rezultat? Naravna površina, ki je bolj odporna od lesa in zelo trpežna. Podnice se obdelujejo enostavno, kot les in ustvarijo edinstven občutek bose hoje. Vizualni izgled, občutek in vonj lesa kot naravnega materiala ostaneta nedotaknjena, vendar enostaven za vzdrževanje saj lakiranje ali barvanje ni potrebno. Podnice ne postanejo sive tako kot les tudi, ko so izpostavljene UV žarkom. In vse to se doseže brez enega samega plastičnega sloja. Naši izdelki so v skladu z najvišjimi zdravstvenimi in varnostnimi zahtevami. Ker ni nevarnosti iveri, so podnice MODROnatura še posebej primerne za boso uporabo. 

MODROnatura zdelki so v skladu s strogimi zahtevami in imajo pečat kakovosti združenja Qualitätsgemeinschaft HOLZWERKSTOFFE e.V. Torej, naši izdelki so pod stalnim kvalitetnim notranjim nadzorom prav tako, pa nadzor nad kakovost izvajajo tudi zunanji instituti. Posledica tega je, da smo vam sposobni zagotavljati stalno visoko raven kakovosti naših izdelkov, kar potrjuje

Qualitätsgemeinschaft HOLZWERKSTOFFE e. V. pečat kakovosti. S podelitvijo tega pečata Qualitätsgemeinschaft HOLZWERKSTOFFE e. V. zagotavlja, da izdelek izpolnjuje zahteve glede dolgo življenske dobe, varnosti, higiene, zdravja in varovanja okolja. Več informacij: www.qg-holzwerkstoffe.de.

Primernost za otroke

 

Otrokom prijazni, varni in zdravstveno neoporečni – to so naši izdelki. Veselimo se odličnih rezultatov preskusov, ki so jih opravili pri EPH-GmbH v Dresdnu: s podelitvijo tega znaka je tudi uradno potrjeno, da naši izdelki izpolnjujejo najstrožje zahteve. Podjetje EPH-GmbH je s kontrolnim postopkom, ki ga priznavajo po vsej Evropi, preverilo
lastnosti našega lesnega materiala. Pri tem so preskusili sproščanje nevarnih težkih kovin po strogih smernicah standarda DIN EN 71-3. Standard podaja natančna navodila za odobritev uporabe materialov pri gradnji otroških igrač.

 

Izdelki MODROnatura so prvi izdelki iz lesno-polimernega materiala, ki so primerni za gradnjo otroških igrač. Razvojni in preskusni laboratorij za lesne tehnologije (Entwicklungs- und Prüfl abor für Holztechnologie GmbH – EPH) iz Dresdna je naše izdelke preskusil po strogih smernicah standarda DIN EN 71-3 in jih odobril za izdelavo otroških
igrač. Tudi v tem pogledu orjemo ledino na področju 

zdravstveno odgovornega ravnanja z razmeroma mladimi 

lesno-polimernimi materiali.

MODROnatura je od zunaj videti kot les, na dotik je enak lesu, obdeluje se kot les, vendar je še bolj plemenit, nezahteven in vzdržljiv kot les.

bottom of page